Wild: het hele jaar vers te koop bij Ben

Slager Ben heeft bijna het hele jaar wild, alleen niet elk diersoort ligt op elk moment in de slagerij. Elk dier heeft eigenlijk zijn eigen jachtseizoen en het beste moment om het wild kopen is dus als het vers in de winkel ligt. Het traditionele jachtseizoen is van 15 oktober tot en met 31 december, dan liggen de meeste soorten wild in de slagerij. Bestel wild in de webshop 

Hert, ree, fazant

Kom eens langs in de winkel, zodat Ben u kan vertellen over damhert en edelhert van Kroondomein Het Loo, over de uitgesproken smaak van houtduif en de milde wildsmaak van rode patrijzen uit Engeland. Lees meer over hertenvlees van Kroondomein Het Loo 

Ben heeft ook Texelse fazant in zijn assortiment. En: ree van de Utrechtse Heuvelrug is bijna het hele jaar te koop in de slagerij.

Wild zwijn van Nederlandse bodem

Van juli tot februari heeft Ben wild zwijn van Nederlandse bodem in de winkel. Wild zwijn van de Veluwe om precies te zijn. Mals vlees met een fijne wildsmaak. Probeert u vooral eens wild zwijnmedaillons of vraag Ben naar het recept voor stoofpot van wild zwijn. Lees meer over Wild zwijn van de Veluwe 

Slager Ben: “Wild is puur natuurlijk vlees.” 

“Wild is geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is.

Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees!“

Hert van Kroondomein Het Loo 

Wild voor beginners: hert, wild zwijn en ree 

Voor velen is het een feestje: het wildseizoen! Hertenstoof, reebiefstuk, hazenpeper en wild zwijnhaasjes zijn fijne delicatessen van het naseizoen, al weet niet iederéén de krachtige wildsmaak van het vlees te waarderen. Bent u een beginnende wildeter en wilt u eens ‘iets wilds’ proberen zonder uw smaakpapillen al te veel te ‘choqueren’?

Slager Ben heeft een aantal mooie soorten wild vlees in de slagerij die lekker toegankelijk zijn. Zo heeft ree van de Utrechtse Heuvelrug een de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardoor ook de minder ervaren wildeter een stukje reevlees weet te waarderen.

Ook edelhert heeft een milde wildsmaak. Ben beveelt een stoof, een biefstuk, een rollade of een hertenrugfilet aan als u kennis wilt maken met wild. Vlees van vrouwelijke wilde zwijnen tot 60 kilo en éénjarige zwijnen (overlopers) heeft ook een fijne, zachte wildsmaak en is ook een uitstekende keuze voor beginnende wild-eters.

Het eten van wild in combinatie met zoete smaken zoals zelfgemaakte cranberrycompote, appelmoes of Grand veneursaus maakt wild nog toegankelijker. Grand veneursaus is vol van smaak en heeft veel zoete tonen om de krachtige wildsmaak mooi te complementeren. Deze heerlijke saus maakt Ben op basis van wildfond uit eigen keuken, die ook in winkel te koop is. Daarnaast heeft Ben in het na- en winterseizoen altijd vers bereide wildgerechten in de winkel.

Wild uit de regio: Ree van de Heuvelrug

Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

Lees het volledige verhaal 

Veel van ons wild is ook te bestellen in de webshop. Bekijk het aanbod online 