Ree uit de regio

Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

Een ree eet verantwoorde, gevarieerde, organische voeding

De ree is geen grazer zoals een hert, maar een ‘knabbelaar’ en heeft een heel verantwoord dieet met puur natuurlijke, organische voeding. Bramen, bessen, kruiden, twijgen, scheuten, knoppen en loten van struiken en bomen horen tot zijn favorieten. Maar ook: grassen, bladeren, noten, paddenstoelen en – hiermee zijn boeren minder blij – 
landbouwgewassen als mais, granen en kroppen. ’s Zomers voedt hij zich ook met jonge blaadjes, in de herfst met eikels en ’s winters eten reeën de producten van het seizoen: knoppen en twijgen. Allemaal puur natuur. Geen wonder dat reeënbiefstuk zo heerlijk smaakt!

Slager Ben snijdt graag voor u in de winkel verschillende delicate stukken vlees van de ree af:

  • Reerug
  • Reerugfilet
  • Reebout
  • Ree stoofvlees
  • Ree biefstuk

Stoofschotel van reeënvlees

Wild is vlees van het seizoen. Als de dagen weer korter worden en de mist ’s ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond.

We hebben een heerlijk recept voor 4 personen. Bekijk het recept 

Ook in onze webshop is een ruim assortiment van reevlees te vinden. Bestel het makkelijk en snel online 