Hert van eigen bodem heeft Ben voor u gevonden op het Kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Een edelhert heeft een milde wildsmaak en het vlees lijkt qua structuur op rundvlees. Deze milde smaak valt goed in de smaak bij een breed publiek en is daarom vooral aan te bevelen voor mensen die kennis maken met wild.
Het vlees van het damhert heeft een ‘geitachtige‘ smaak. Uitgesprokener en specifieker dan edelhert. Echte wildliefhebbers appreciëren deze bijzondere smaak zeer.
Op het Kroondomein leven edelherten en damherten in het wild. Herten zijn herbivoren: ze eten dus alleen plantaardig voedsel. Het dagelijkse menu van het hert: gras, heide, boomschors, wortels, knollen, vruchten, zaden, knoppen, scheuten en loof van bomen.
Deze puur natuurlijke voeding zorgt voor smakelijk en gezond hertenvlees, zonder onnatuurlijke stoffen, antibiotica en andere toevoegingen.
Als je een mooie hertenbiefstukken hebt gekocht voor een diner met gasten dan wil je deze natuurlijk wel goed bereiden. Daarom heeft Ben hieronder een handige braadinstructies om hertenbiefstukken mooi rosé te bakken.
Met het jachtseizoen is het lekkerste hertenvlees bij ons in de winkel te vinden. Ben kan u alles vertellen over de smaak van het vlees, waar het vandaan komt en hoe het beste te bereiden.
Kroondomein Het Loo is een koninklijk landgoed van 10.500 hectare, grenzend aan het landgoed van Paleis Het Loo. Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote ecologische diversiteit en veel landschapsschoon.
Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie in een uitgestrekt en grootschalig landschap. Geen wonder dat de dieren die hier opgroeien, gelukkige herten zijn. En dát proef je in het vlees.