Wat is dry aged beef?

Dry aged beef is rundvlees dat tussen de 21 en 120 dagen heeft gerijpt in een speciale koelcel waardoor het vlees erg mals wordt en een intense smaak krijgt. Door de luchtcirculatie en een luchtvochtigheid van 85% ‘besterft’ het vlees langzaam. Het vocht in het vlees verdampt langzaam en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af, waardoor het vlees mals wordt en een bijzondere intense smaak krijgt. Deze rijping vond vroeger plaats in de schuur bij de boer en nu in de dry age kast bij in de slagerij van Slager Ben.

Slager Ben snijdt de dry aged beef steaks in de winkel

Is het vlees dan klaar voor consumptie? Nee, nog niet. Het vlees heeft tijdens de rijping een zwart laagje aan de buitenkant gekregen dat het vlees tegen uitdroging en bacteriën beschermt. Ben snijdt dat eraf en dan is de dry aged beef klaar. De slager snijdt de steaks in de winkel voor u af. Prachtig rood, zacht en mals vlees met een intens lekkere smaak!

Tips voor het bereiden van een super malse dry aged beef

Dry aged beef is vlees dat tussen de 21 en de 120 dagen heeft gerijpt. Daardoor is het extra mals en heeft een intense smaak. Slager Ben is één van de weinige slagers in de regio die dry aged beef in een speciale kast in de winkel laat rijpen en ter plaatse vers voor u afsnijdt. Hij verkoopt dry aged entrecôte, ribeye, côte de boeuf, T-Bone steak en biefstuk. Laat u verrassen door deze smaaksensatie van dry aged beef.

Bereiden van dry aged meat

Zet een braadpan op een matig matig vuurtje. Zet het vuur vooral niet te hoog, want het vlees heeft door rijping een deel van het vocht verloren. Op een te hoog vuur, ‘slaat het vlees door’ en wordt het taai.

  • Verhit een klont roomboter in de pan
  • Als de boter bruin is, schroei je de beef aan beide zijden dicht
  • Laat de beef langzaam rosé worden